Emotionele ondersteuning bij inbraak

Thuis met een slecht gevoelEen inbraak kent naast de materiele ook emotionele schade. De impact hiervan kan behoorlijke gevolgen hebben.

  1. U kunt zich onveilig gaan voelen in uw huis of zelfs uw buurt.
  2. Slapeloosheid komt zeker de eerste nachten na een inbraak veelvuldig voor.
  3. Prikkelbaar zijn naar anderen toe.

Al deze reactie komen voort uit stress die ondervindt door de inbraak. Hoe u hier het beste mee kunt omgaan kunt u lezen op de site voor slachtofferhulp.

Wat kunt u concreet doen om de draad weer op te pakken (naast een goede borrel drinken voor het slapen gaan):

  1. Steun vragen van vrienden of familie. Samen de schade of rommel opruimen geeft een veel prettiger gevoel dan dit alleen doen.
  2. Indien u kinderen heeft is het een goed idee om deze tijdens het opruimen en repareren van de inbraak schade tijdelijk ergens anders te brengen. Dat geeft u de kans om over de eerste schok heen te komen, zodat u uw kinderen beter bij kunt staan.
  3. Probeer zo spoedig mogelijk uw normale levensritme weer op te pakken. Mensen zijn gewoonte dieren en zodra u van uw gewoontes gaat afwijken door een inbraak, zal dit de impact op uw emotionele staat vergroten.

Ook op kinderen kan een inbraak een grote impact hebben. De manier waarop de ouders ermee omgaan is voor hun van het grootste belang. Uiteraard is het belangrijk om zo rustig mogelijk te reageren op de inbraak en er zo open mogelijk over te zijn. Daarnaast helpt het omalles zo goed mogelijk uit te leggen aan uw kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>